Airbnb Nedir? Nasıl çalışır?


Airbnb, dünya çapında kısa dönem ev kiralamak ya da evini kiraya vermek isteyen kişilere aracılık hizmeti veren bir şirkettir.Bu hizmetini kısa sürede kayıt olup evinizi listeleyebileceğiniz ya da kiralık ev bulabileceğiniz Airbnb.com web sitesi üzerinden vermektedir.


airbnb günlük kiralık ev



Airbnb'nin  pazarlama hizmetini özellikle günlük,kısa dönem ev kiralama üzerine yoğunlaştırdığını söyleyebiliriz.Bu alanda lider konumdaki platformlardan biridir. Airbnb'nin kullanıcı arayüzüne akıllı telefonlar ve tabletler üzerinden ulaşabileceğiniz bir de android/İphone uygulaması mevcuttur.Uygulamalara buradan ulaşabilirsiniz.


Şirketin komisyon yapısı misafirden toplam rezervasyon bedelinin % 6-12 arası,ev sahibinden ise toplam rezervasyon bedelinin %3'ü kadardır.Misafirden alınan hizmet bedeli toplam rezervasyon bedeli yükseldikçe %12 'den %6 'a  kadar düşmektedir.Böylece uzun süreli rezervasyonlardan daha az komisyon aldıklarını söyleyebiliriz.

Airbnb rezervasyon yapmadan önce ev sahibi ile görüşme sağlayıp sorular sorabileceğiniz hatta pazarlık edebileceğiniz bir mesajlaşma altyapısı da sunar. Ayrıca diğer seyahat acentalarından farklı olarak hem ev sahibi hem de konuk hakkında memnuniyet ve şikayetleri okuyabileceğiniz bir de değerlendirme bölümü vardır.

Airbnb, ev sahibi ve konukların kimlik doğrulamasından geçmesini sağlayıp daha güvenli bir konaklamanın gerçekleşmesini de sağlar. Eğer Airbnb kullanmayı düşünüyorsanız özellikle ev sahibi olarak kimlik ve telefonunuzu mutlaka doğrulayın.

Airbnb'de rezervasyon yaparken temizlik,elektrik vb. ek ücretlere dikkat etmenizi öneririm. Airbnb'ye rezervasyon için ödediğiniz ücretin nihai ödeme olduğundan emin olun.

Airbnb ayrıca misafirlerin neden olduğu hasarlara karşı evinizi 1.000.000 Usd'ye kadar sigortalamaktadır.Ancak bu şirket sigortasının kapsamını ve uygulamasını detaylı olarak incelemenizi tavsiye ederim Nitekim yerel sigorta şirketlerinin bile ne kadar ağır ve zor ödeme yaptıkları dikkate alınırsa Airbnb sigortasının uygulanabilirliği pek de kolay görünmüyor.

Airbnb hakkında (kendi iddialarına göre) bazı gerçekler:

Şirket: Airbnb,Inc.

Kuruluş Yılı: 2008

Kurucular: Joe Gebbia
                  Brian Chesky
                  Nathan Blecharczyk

Toplam Misafir Sayısı: 200.000.000 +

Listelenen Toplam Şehir Sayısı: 34.000 +

Listelenen Toplam Ülke Sayısı: 191 +

Dünya Çapında Kayıtlı Kiralık Sayısı: 4.000.000 +




Airbnb'ye buradan kayıt olabilirsiniz.
Açılan sayfada üst bölümde yer alan "ev sahipliği yapın" bağlantısını tıklayın"

Şunlar da ilginizi çekebilir:

En iyi beş günlük daire,apart arama sitesi

Booking benzeri siteler

Booking.com hakkında bir değerlendirme



*Bu sayfalarda anılan tesis,ticari marka ya da tescilli ticari markalar kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.Anılan tesis adı ya da ticari markaların bu web sitesi ile doğrudan bir ilişkisi yoktur. .











































Yorumlar

Popüler Yayınlar