Günlük kiralık dairelerde nasıl güvenle konaklanabilir?

Tatil ya da iş amaçlı bir konaklama yapmanız gerekiyor ve otel yerine daha uygun fiyatlı ve konforlu üstelik kendi muhteşem yemeklerinizi pişirebileceğiniz tam donanımlı dairelerde konaklamak istiyorsunuz ancak internet ya da çeşitli kaynaklarda günlük ev kiralama ile ilgili yorumlar ve edindiğiniz tedirgin edici bazı bilgiler  kafanız hayli karıştı ise bunun için alabileceğiniz bazı önlemler ile bu uygun fırsattan siz de güvenle faydalanabilirsiniz.

Araç kiralamada fiyat karşılaştırma dönemi!



Öncelikle bilmelisiniz ki günlük kiralık daire konsepti tüm dünyada otel konaklama işleyişine alternatif olarak gelişen yeni bir trenddir.Burada amaç ekonomik kiralama işleyişi ile birlikte otel sisteminde doğası gereği var olan kısıtlama ve her hizmetten fayda sağlama ticari yaklaşımıdır.Otel,işleyişi ve doğal olarak yatırımı ve yarattığı istihdam gereği mümkün olabilecek en fazla faydayı sağlamayı amaçlar.Ancak bu yaklaşım konuklarda zamanla sunulan alternatif konaklama birimlerine bir sempati oluşturmuştur.

Günümüzde alternatif konaklama birimlerine en iyi örnek " günlük daire kiralama sistemidir".Günlük daire kiralamasını daha önce gerçekleştirmiş kişilerin bu deneyimleri için olumlu ya da olumsuz genel bir fikir belirtmek yanlış olur.Ancak günlük kiralık daireler ile ilgili  bazı büyük turizm yatırımcılarının  iş ve ticari kaygılarla desteklediği ve internet veya çeşitli basılı medya organlarında yayınlanan bazı olumsuz haberler konuklar üzerinde açıkçası gereksiz bir kaygı oluşturmaktadır.Unutmamalısınız ki günlük kiralık daireler ile ilgili olası her olumsuz durumun  her hangi bir otelde gerek işletmeci gerek ise işletmeci bilgisi dışında çalışanlar tarafından aynen size yaşatılması son derece olasıdır.

Günlük evi kiraya tutmak değil ama ruhsatsız olarak kiraya vermek suçtur.


Aileniz ile birlikte günlük kiralık dairelerde aşağıdaki önlemleri alarak rahatça ve güvenle konaklayabilirsiniz.


  1. Rezervasyon işlemlerinizi mümkünse daha sonradan oluşabilecek durumlara karşı , kiraya veren ya da tutan açısından tüm bilgileri kayıt altına alan  uluslararası ya da Türkiye çapında tanınmış güvenilir işlemleri ile öne plana çıkan  belirli bir seyahat web sitesine  kayıt olarak yapın.Bu tarz siteler sizden herhangi ek bir ücret almazlar.Bilinen en iyileri booking.com,ETS, airbnb , tripadvisor, hemenkiralik.com'dur.Önerim dünya çapında ve Türkiye'deki saygın konumuyla  ön plana çıkan seyahat acentalarının fiyatlarını  karşılaştırarak en iyi fiyata ulaşabilirsiniz.Aşağıdaki linkte açılan sayfadan fiyat alabilirsiniz. Buradan güvenle arama yapabilirsiniz.
  2. 2016 Ohal kapsamında uygulamaya konulan KHK'lar ile günlük kiralanan evlere "ruhsatlı olma zorunluluğu" getirilmiştir.Ruhsatlı işletmeleri tercih etmeniz güvenliğiniz açısından önemlidir.
  3. Rezervasyon işleminizi tamamladıktan sonra dairenizi teslim alırken mutlaka bir belge imzalayınız.Bunun adı tesis tipine göre değişmekle birlikte genel olarak "geçici konaklama sözleşmesi" olarak adlandırabiliriz.Bu tarz belgeleri imzalatan daire sahipleri eğer size bir kopyasını teslim etmek istemez ise bilin ki bu konaklama ile ilgili devlete vergi vermek istememektedirler.Buna izin verip vermemek sizin insiyatifinizdedir.Ancak riskiniz şudur ki olası bir sorunda elinizde hiç bir kanıt bulunmayacaktır.Kendi güvenliğiniz için buna izin vermeyin.
  4. Eğer kiralama işlemi ile ilgili bir güvenlik depozitosu ödediyseniz daha sonra güvenle teslim alabilmek için bunu mutlaka konaklama sözleşmesine yazdırınız.
  5. Aile olarak ya da bilinen toplum tarafından kabul edilmiş genel kurallar dahilinde güvenli konaklama için  saatlik tarifeler yayınlayan ki bu yukarıda saydığım sitelerde mümkün değildir,tercih etmemenizi öneririm.
  6. Teslim aldığınız daireyi ,aldığınız gibi teslim etmekle mükellef olduğunuzdan dolayı ,depozitonuzun güvenliği açısından, teslim anında tüm cihazları kontrol etmeniz son derece önemlidir. 

Bu hususlara dikkat ederek güvenli,ekonomik ve huzurlu bir tatil,konaklama geçirmeniz dileği ile...

 # Şunlar da ilginizi çekebilir:

Ucuza tatil önerileri

Otomobil kiralamada fiyat karşılaştırma


Günlük kiralık ev işi yapma rehberi

Google Otel Reklamı

Hotelrunner Nedir?

En iyi 5 günlük kiralık daire ,apart otel arama sitesi













*Bu sayfalarda anılan tesis,ticari marka ya da tescilli ticari markalar kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.Anılan tesis adı ya da ticari markaların bu web sitesi ile doğrudan bir ilişkisi yoktur. .



Yorumlar

Popüler Yayınlar