KİMLİK BİLDİRİMİ İÇİN GÜNLÜK KİRALIK EV İŞLETMELERİNE KOLAYLIK GETİRİLDİ.


Güncelleme: 01.05.2018






Araç kiralamada fiyat karşılaştırma dönemi.Şimdi deneyin!

Günlük kiralık daire mi arıyorsunuz?

Şimdi buradan güvenle arayabilirsiniz.



KİMLİK BİLDİRİMİ İÇİN GÜNLÜK KİRALIK EV İŞLETMELERİNE GEÇİCİ KOLAYLIK GETİRİLDİ.
Burada OHAL 2016 öncesi var olan sorun şu şekildeydi,
yatak sayısı 30'u geçtiği halde şu veya bu şekilde belediyelerden ruhsat alamamış günlük ev işletmelerine karakol tarafından online bildirim şifresi verilmemekteydi.Bir çok belediye bu işletmelere ne tür bir ruhsat vereceklerini bilmedikleri için işletmecilere öyle olmadıkları halde apart hotel ruhsatı önermekteydi.Tabi olarak apart hotel ruhsatı almak için belediye projelerinde gerek duyulmadığı halde ruhsat için binalara sonradan yangın merdiveni eklentisi yapılması istenmekteydi.Bu ve benzeri nedenlerle istedikleri halde ruhsat alamayan günlük ev işletmeleri için OHAL sonrası bir kolaylık getirilerek ruhsatları olmasa da kbs sistemi içerisinde günlük ev kimlik bildirimi yapmaları sağlandı.

Ancak belirtmeliyim ki ruhsat alma kriterlerini taşımıyorsanız bu kolaylık süreci 2-3 ayı geçmeyecektir. Bu nedenle eğer ruhsat alamayacak iseniz hiç başlamamamanız daha iyidir.


Başvuru için:



Yatak sayısına bakılmaksızın,
Bağlı bulunduğunuz ilçe emniyet müdürlüğüne gidip kimlik bildirimi yapmak istediğinizi beyan eden bir dilekçe yazıyorsunuz.Daha sonra sizi bağlı bulunduğunuz karakola davet ediyorlar.Burada gerekli evraklar hazırlanıp imzalatılıyor.Daha sonra sizden Sabit IP adresinizi ve e-posta adresinizi  istiyorlar(Eğer yoksa sabit IP bağlı bulunduğunuz internet servis sağlayıcınızdan küçük bir ücret karşılığı alınabilir).Daha sonra size e-posta yolu ile bir şifre gönderiyorlar.Şifre alındıktan sonra sisteme giriş için polis tarafından IP adresiniz kayıt ettiriliyor ki bu bazen birkaç gün sürebiliyor.Bu arada https://kbs.egm.gov.tr adresini ziyaret ederek kayıt olduğunuzu teyid edebilirsiniz.Sayfa açılmıyorsa kayıt işleminiz halen devam ediyordur.Denemeye devam edin ve bağlı bulunduğunuz karakoldaki kimlik bildirim sorumlusunu durumdan haberdar edin.



Sık sorulan sorular

1.Kimlik bildirimi nasıl yapılacak?
Anlık olarak KBS sistemine bildirim yapmanız gerekiyor.
Gece 24.00 de bildirim uygulaması devam edecek mi?
Gece 24.00 sonrası konaklayan tüm konukları "excel'e aktar" seçeneği ile excel dosyasından yazıcı çıktısı alarak dosyalamanız yeterlidir.
2.Yaşa bakılmaksızın tüm konuklar bildirilecek mi?
Kimi yorumlayanlara göre ceza ehliyeti yaş sınırı üzerinde olanlar bildirilir deniyor ancak karakolda size imzalatılan belgede tüm konuklar için kimlik bildirimi şarttır şeklinde bir ibare olduğunu hatırlatalım
3.Konuk tek kişi olarak giriş yapıp daha sonradan haberim olmadan misafir çağırarak konaklama yaptırırsa benim sorumluluğum nedir?
Polis bu konuda işletmecinin sorumlu tutulacağını söylüyor.Bu konu aslında otelden farklı olarak günlük ev işletmelerinin en önemli sorunlarından biridir.Kiraya verilen evlerin yatak kapasitelerinin fazla olması nedeniyle ve kişi başı değil oda kiralaması yapıldığından bu sorunun özellikle kimlik bildirim sistemi ile çelişmesi ve işletmeciye cezaya mal olması söz konusudur.Bu konuda size iki önerim olabilir ki birincisi konuğunuza giriş yaparken daha sonradan konuta çağıracakları tüm konukların kimlik bildirimlerini tarafınıza ulaştırılmasını sağlamaları gerektiğini hatırlatmanız.İkinci olarak ise maddeleri içerisinde " ev sahibi bilgisi dışında konuta davet edilecek tüm diğer konukların kimlik bildirimlerinin yapılmaması nedeniyle ev sahibine doğabilecek tüm ceza vb.yaptırımların evi kiralayana rücü edileceğini" belirten bir madde olan sözleşmenin imzalatılması sizi bir nebze olsun sorumluluktan kurtarabilir.
4.Sonradan kiralayan tarafından çağırılan ancak konaklamayan misafirlerin de kimlik bildirimini yapmak zorunda mıyım?
Evet,Gece konaklaması yapmasa dahi kimlik bilgileri alınıp kayıt edilecek ve bildirim esnasında gönderilecek.
5.Bilgisayarım bozulur ya da KBS sisteminde bir sorun olursa ne yapacağım?
Bu durumda her gece listenizi bağlı bulunduğunuz karakola 2 nüsha olarak kaşeli ve imzalı bir şekilde teslim etmeniz gerekiyor.Elden bildirim süreniz maksimum 3 gündür.3 gün içinde söz konusu arızanın giderilip online olarak bildirim yapmaya devam etmeniz gerekmektedir.
6.Bildirim dışında kayıt altına almam gereken herhangi bir evrak var mıdır?
KBS sistemine gönderdiğiniz listenin bir örneğini dosyanızda saklayın.Bu aynı zamanda sizin bildirim defteriniz olacaktır.
7.Bütün uyarılara rağmen kimlik bildirmi yapmayan konuklar için ne yapmam gerekiyor?
Size önerim tesisinize bu tip konukları almayın.Eğer durum bilginiz dışında konuta kabul edilen bir ikinci konuksa ve kimliği teslim edilmiyorsa polisi arayıp bilgi verin.

Soru ve önerileriniz için aşağıdaki yorum bölümünü kullanabilirsiniz.
br />  # Şunlar da ilginizi çekebilir:

Ucuza tatil önerileri

Otomobil kiralamada fiyat karşılaştırma


Günlük kiralık ev işi yapma rehberi

Google Otel Reklamı

Hotelrunner Nedir?

En iyi 5 günlük kiralık daire ,apart otel arama sitesi



*Bu sayfalarda anılan tesis,ticari marka ya da tescilli ticari markalar kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.Anılan tesis adı ya da ticari markaların bu web sitesi ile doğrudan bir ilişkisi yoktur. .



Popüler Yayınlar